nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Comunicate

Actimel®, un succes international Danone, acum si in Romania

Danone a lansat saptamana aceasta Actimel®, primul aliment cu efect probiotic conferit de Lactobacillus casei de pe piata romaneasca. Actimel® este o bautura racoritoare probiotica din lapte, care contine culturi de Lactobacillus bulgaricus + Streptococcus thermophilus (culturi tipice pentru iaurt) si un ferment probiotic unic, specific pentru Danone: Lactobacillus casei Imunitass.

Probioticele sunt microorganisme active continute in alimente, care, in urma consumului in cantitate suficienta, exercita un efect benefic asupra sanatatii, in plus fata de efectul nutritiv propriu-zis.

 

Procesul de fabricate al Actimel® este similar celui folosit pentru iaurturi. Produsul este o combinatie de lapte fermentat cu L. casei Imunitass si lapte fermentat cu culturi de iaurt traditionale, cu gust dulce si racoritor.

 

Denumirea Actimel® este derivata din termenul flamand "actieve melk", insemnand "lapte activ". Actimel® are un gust savuros, unic si este disponibil in doua variante: simplu si multifruct.

 

In anul 1994, Danone a lansat produsul Actimel® continand L. casei Imunitass, in Belgia. Combinand L. casei Imunitass, o noua cultura lactica de fermentare selectionata de Centrul International de Cercetare si Dezvoltare al Grupului Danone (Danone Vitapole) cu culturile traditionale de iaurt, Actimel® a cucerit consumatorii dornici de o bautura din lapte benefica pentru sanatate si cu gust placut.

 

Astfel, Actimel® a inregistrat cea mai spectaculoasa cresterea cifrei de afaceri din portofoliul grupului Danone, divizia lactate, tripland volumul vanzarilor in ultimii 4 ani.

 

In anul 2002, in jur de 2,2 miliarde de sticlute de Actimel® cu L. casei Imunitass au fost consumate in intreaga lume. Succesul formidabil al acestui produs s-a datorat nu numai gustului nou si unic pe care l-a introdus, dar, mai ales, efectelor sale benefice asupra sanatatii.

 

Este universal recunoscut faptul ca organismul se confrunta in permanenta cu agresiuni exterioare, la care este capabil sa reactioneze datorita sistemului sau natural de protectie, innascut si antrenat de-a lungul vietii. Tubul digestiv este primul si cel mai important sistem de protectie impotriva agresiunilor zilnice, acest sistem actionand prin trei linii de aparare principale: flora intestinala, mucoasa intestinala si sistemul imunitar al tractului digestiv.

 

Daca luam in calcul faptul ca suprafata tubului digestiv la om este de circa 200 de metri patrati, adica mult mai mare decat suprafata tegumentelor, este evident ca tractul digestiv este principala interfata cu agresiunile exterioare si ca imbunatatirea acestor trei linii de aparare este esentiala pentru sanatatea organismului,

 

In viata de zi cu zi, aceste functii de protectie sint permanent asattate de diferite forme de agresiuni exterioare. De pilda, stresul poate favoriza debutul unor infectii, afectiuni alergice si tulburari gastrointestinal. Exercitiui fizic intensiv poate si el suprasolicita sistemul imunitar; la sportivii de performanta se observa o frecventa mai mare a infectiilor. Inaintarea in varsta poate, de asemenea, slabi forteIe naturale defensive ale organismului, cu trecerea timpului devenind tot mai expusi la infectiile respiratorii si gastrointestinal.

 

Siguranta alimentara a fermentilor folositi in productia Actimel® a fost reconfirmata in mod periodic, pe baza noilor date publicate in literatura de specialitate si a datelor obtinute din cercetarile proprii. Actimel® nu are contraindicatii pentru persoanele sanatoase si pentru copii si nu au fost semnalate aspecte de intoleranta alimentara in randul consumatorilor.

 

14 studii publicate pana in prezent in reviste de specialitate medicala demonstreaza actiunea benefica a produsului Actimel® si ale fermentului L. casei Imunitass asupra cel putin uneia dintre cele trei linii de aparare (flora intestinala, mucoasa intestinala si sistemul imunitar al tubului digestiv). In prezent sunt in curs alte zece studii, pentru imbogatirea dosarului stiintific pentru produsul Actimel®

 

Concluziile studiilor stiintifice efectuate pana in prezent se pot sintetiza astfel: ,,Efectele benefice generate ale produsului Actimet® asupra sistemelor de protectie naturale ale organismului au fost demonstrate atat de numeroase studii clinice cat si de experienta medicilor si consumatorilor din tarile in care Actimel® exista deja de multi ani. Fermentul L. casei Imunitass actioneaza" prin asigurarea nivelelor optime de protejare naturala la nivelul tubului digestiv, respectiv a florei intestinale, a mucoasei intestinale si a sistemului imunitar al tractului digestiv. Avind in vedere toate aceste rezultate, se poate afirma ca Actimel® sprijina forfele naturale de aparare ale organismului".

Data publicării: 19 Ianuarie 2005 | 13:56
tipăreşterecomandă

Citeşte:

Reclama pe Google va fi controlata de publicitari

EFFIE Romania 2005 la start

Prelungirea erectiei, da! Publicitatea ei, nu!

Regizorul spotului VW cu teroristi dezvaluit

Online advertising


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server